یکی از روش هایی که بسیاری از افراد برای ایجاد یک ویژگی منحصر به فرد از آن استفاده می کنند، آینه کاری سقف است، البته این روش را نمیتوان از طراحی دکوراسیون مدرن دانست، زیرا آینه کاری به روش های مختلفی از گذشته در کشورمان رواج داشته است. آینه کاری روی سقف را می توان در کاخ ها و خانه های بزرگ قدیمی مشاهده کرد که علاوه بر زیبایی بخشیدن به فضاهای داخلی با هدف بزرگ تر نشان دادن فضای داخلی و بلندتر کردن ارتفاع سقف ها انجام میشد.


آینه کاری سقف اتاق های کوچک

امروزه با توجه به روش بکار گیری و شیوه اجرای آینه کاری، این روش جذاب برای دکوراسیون اتاق های کوچک نیز به کار گرفته می شود. در این حالت انواع روش های آینه کاری که سطح سقف را کاملاً می پوشانند استفاده می شود، دلیل این انتخای بازتاب بهتر نور برای بهتری گیری از مزایای آینه کاری می باشد. روش های زیر برای آینه کاری سقف اتاق های کوچک انتخاب می شوند:

•         آینه کاری پازلی : که به نام آینه کاری جورچین نیز شناخته می شود، قطعات آینه را به شکل پازل در کنار هم قرار می دهد؛ این قطعات می توانند مشابه یا با اندازه ها و اشکال مختلف باشند؛ به همین دلیل برای هر نوع سقفی با هر اندازه ای مناسب می باشد.

•         آینه کاری تایل : آینه ها به شکل بلوک های شیشه ای در اندازه های یکسان و به شکل های شبیه در کنار ه قرار میگیرند و فضای سقف را به طور کامل می پوشانند؛ البته این روش آینه کاری سقف بیشتر برای فضاهای تجاری مانند رستوران، پاساژ و سینما استفاده می شود.

•         آینه کاری یک تکه : به طور کلی آینه کاری یک تکه سقف به دلیل بیشتر بودن خطر شکستن، در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده نمی شود اما در فضاهای کوچکی مانند اتاق پرو می توان از چنین روشی استفاده کرد.


آینه  کاری سقف


آینه کاری سقف اتاق های بزرگ

در فضاهای داخلی به جز تالارها، اتاق کاخ ها یا موزه ها، استفاده از آینه کاری سقف به شکلی که تمام سقف را بپوشاند رایج نیست؛ برای اتاق های بزرگ از آینه کاری در بخشی از سقف برای تزئین استفاده می کنند. از آینه هایی با اندازه کوچک و ظریف در تزئین اتاق های بزرگ استفاده می شود که رایج ترین آنها موارد زیر هستند:

•         آینه کاری شش ضلعی : که به نام آینه کاری لانه زنبوری نیز معروف است، امکان ایجاد اشکال مختلف و اندازه های مختلفی از آینه کاری سقفی را فراهم می کند. نمونه های رایج آینه کاری سقف شش ضلعی کامل را در مساجد دیده اید که علاوه بر زیبایی چشمگیر، جریان نور را در فضا افزایش می دهد.

•         آینه کاری خشتی : آینه کاری سقفی خشتی هم برای پوشش کل سقف و هم بخشی از آن بکار گرفته می شود، البته باید توجه داشته باشید که این مدل تنها در طرح های مسطح کاربرد دارد.

•         آینه کاری الماسی : یکی از زیباترین روش ها برای اجرای آینه کاری سقف، استفاده از آینه های الماس شکل می باشد و امکان انتخاب از بین شیشه های دکوراتیو را برای تولید آینه ها فراهم می کند که جلوه خاصی به فضای داخلی می بخشد.


طرح های مختلف آینه کاری روی سقف

علاوه بر روش های آینه کاری که مناسب سقف فضاهای داخلی هستند، طرحی که توسط این آینه ها نیز اجرا می شود متنوع هستند. این طرح ها به شکل مدرن و سنتی (به شکل ترکیبی با گچ بری) هستند و با انعکاس نور مزایای فراوانی را به همراه دارند؛ البته طرح های آینه کاری مدرن طرفداران بیشتری دارند. رایج ترین طرح های آینه کاری سقف در بخش های مختلف خانه عبارتند از :

1- طرح حجمی که به شکل ترکیب خطوط شکسته بوده و معمولاً در آینه کاری سقف راهروها به کار گرفته می شوند. این نوع طرح های آینه کاری با استفاده از خطای دید حالتی برجسته را به وجود می آورند، در صورتی که چنین نیست و کاملاً مسطح کار شده اند.

2- طرح منظم که در آینه کاری تایل استفاده می شود و دفاتر کار، اتاق خواب و گاهی سقف سرویس های بهداشتی لوکس فضاهای رایج برای استفاده از این طرح هستند. آینه کاری سقف با طرح منظم برای پوشاندن بخش مستطیلی (همه یا بخشی از سقف) بکار گرفته می شود و قابلیت اضافه کردن قاب برای افزایش زیبایی را نیز دارد.


آینه کاری سقف منازل


3- طرح های هندسی که شباهت زیادی به طرح های منظم دارند اما اشکال متنوع تر مانند دایره و مثلث را نیز در بر میگیرند که می توانند اندازه های مختلف و حتی رنگ های متفاوتی داشته باشند.

4- طرح برجسته در آینه کاری معمولاً برای سقف سالن های بزرگ که ارتفاع زیادی دارند بکار برده می شود، شکل مشخصی برای این مدل آینه کاری وجود نداشته و از هر نوع و مدل آینه می توان در این طرح استفاده کرد.


از آینه کاری سقف در چه فضاهایی می توان بهره برد؟

یکی از فضاهایی که در سال های اخیر جزء بهترین مکان ها برای آینه کاری در منازل شده ، اتاق خواب می باشد که هم از آینه کاری بر روی دیوارها و هم بر روی سقف آن استفاده می کنند. بسیاری از افراد از اتاق خواب برای مطالعه یا انجام بسیاری از کارهای شخصی استفاده می کنند که با انجام آینه کاری سقف می توان نور اتاق را بهبود بخشید. البته برای چنین فضایی استفاده از آینه کاری فقط برای بخشی از سقف توصیه می شود نه همه جای آن.

آینه کاری در سقف پذیرایی نیز طرفداران بسیاری را پیدا کرده تا مدرنیته را به دکوراسیون داخلی خانه خود بیافزایند. بهترین ایده برای آینه کاری سقف این بخش از منزل، استفاده از آینه در قسمت سقف بالای میز ناهارخوری یا نشیمن است زیرا با افزایش نور در چنین قسمت هایی در هنگام غذا خوردن فضای متفاوتی را برایتان فراهم می کند.

یکی دیگر از رایج ترین بخش های خانه که از آینه کاری سقف می توان استفاده کرد، آشپزخانه می باشد، البته به دلیل نیاز به نظافت مداوم سقف برای جلوگیری از لکه شدن، بهتر است از مدل های یک تکه یا تایل و طرح های منظم استفاده کرد. همچنین علاوه بر استفاده از آینه کاری سقف به شکل کامل می توان به صورت ترکیب بخشی از سقف از آینه های رنگی یا مات و بخش دیگری از کاشی شکل داد.

راهروها نیز یکی از بخش های متداول برای بهره گیری از تاثیر آینه کاری در دکوراسیون داخلی هستند که برای از بین بردن سادگی و افزایش روشنایی آنها می توان از انواع روش آینه کاری در سقف یا دیوارهای آن استفاده کرد.