آینه به شیشه هایی گفته می شود که کاربرد اصلی آن ها نشان دادن تصاویر اجسامی که در مقابل آن هستند می باشد. در مراحل تولید آینه یک طرف آن جیوه اندود شده است و برای محافظت از این لایه (جیوه یا نقره یا آلومینیوم) رنگ پوششی استفاده می شود، به دلیل زیبایی و کاربردی بودن این متریال معمولا در دکوراسیون داخلی خانه مانند سرویس بهداشتی یا حمام و لابی های ساختمان و فضای باشگاه ها و... مورد استفاده قرار می گیرد.


آینه کاری


آینه کاری چیست؟

یکی از فرایند هایی که جهت زیباسازی و دکوراسیون داخلی از آن استفاده می شود آینه کاری می باشد. همانطور که از اسم این هنر پیداست، آینه کاری که به شیشه کاری نیز شناخته می شود به استفاده از آینه های کوچک در سایزها و رنگ های مختلف یا مشابه برای زیباسازی سطوح اشاره دارد؛ این تکه های آینه را توسط چسب یا گچ نرم به هم می چسبانند. آینه کاری را می توان در بسیاری از فضاها از جمله برای دکوراسیون منازل و ادارات یا ساختمان های تجاری انجام داد و با استفاده از انجام تزیینات بر روی آن ها و یا چیدمان مختلف آن ها دکوراسیونی منحصر به فرد را خلق نمود.

در این روش تزیینات داخلی، تکه های کوچک آینه به شکل های هندسی یا گل و طرح های مختلف در کنار هم قرار می گیرند که علاوه بر زیبایی ظاهری که به فضا می بخشد، باعث بازتاب نور و درخشش و برجسته سازی لوازم منزل می شود. در ابتدا آینه کاری با نصب آینه های همگون بر در و دیوارهای کاخ ها و ساختمان های بزرگ شروع شد که هنوز بر روی دیوارها و ستون های بناهای تاریخی دوران صفوی موجود است. در سال های اخیر به دلیل اهمیت آینه کاری انواع روش های مدرنی برای انجام این کار مجددا مطرح شد و به سبک های جدید مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفت و طرحای منظم و نامنظم با تکه های آینه در دکوراسیون داخلی منازل نمایی جذاب را ایجاد می کند.


انواع روش های آینه کاری

یکی از پر مصرف ترین وسایل که در هر خانه ای به چشم می خورد و جزء ملزومات فضای داخل ساختمان به شمار می رود آینه می باشد. آینه های سرویس بهداشتی، آینه های قدی مورد استفاده در اتاق ها و سالن ها و یا آینه های توکار که در داخل کمد ها و... کار می شوند برخی از پر مصرف ترین آینه ها می باشند. اما استفاده از آینه به عنوان دکور که به آینه دکوراتیو مشهور است امروزه رواج بیشتری پیدا کرده است که با روش ها و شیوه های گوناگون در طرح های مختلف قابل اجرا هستند، این آینه ها بیشتر نقش دکور و زیبایی را دارند و کاربرد اصلی آن یعنی بازتاب تصویر در این نوع آینه ها مد نظر نمی باشد.

انواع روش های آینه کاری از گزینه های نسبتا قدیمی و ابتکار هنرمندان ایران برای افزایش زیبایی به منازل، علی الخصوص در کاخ ها و اماکن مذهبی بود که در سالهای اخیر مجددا مورد استقبال فراوانی قرار گرفته است. آینه مانند آب از گذشته های دور در ایران نماد روشنایی و راستگویی بوده و هنرمندان ایرانی از تکه های شکسته آینه در جابجایی ها، برای ایجاد زیبایی در منازل به خصوص از روش آینه کاری سنتی استفاده می کردند.


روش های آینه کاری


برای درک مفهوم آینه کاری، باید دانست که چه پدیده ای در پشت تولید آینه وجود دارد و چه چیزی آن را به یک ماده بازتابنده تبدیل می کند. آینه به عنوان یک سطح بازتابنده تعریف می شود و می توان آن را با قانون بازتاب توضیح داد، که بیان می کند وقتی که پرتویی از نور بر روی سطح بازتابنده می افتد، پرتو بازتاب شده و نرمال به سطح آینه همه در یک صفحه قرار دارند و زاویه تابش برابر با زاویه بازتاب است. آینه کاری در روش ها و مدل های مختلفی انجام می شود که بر اساس طرح، محل و روش نصب به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند. علاوه بر روش مورد استفاده برای این کار، می توان از متریال مختلفی برای ترکیب با آینه نیز استفاده کرد، همچنین از انواع و اندازه های مختلف آینه در آینه کاری فضاهای مختلف و بخش های مختلف هر فضای داخلی استفاده می شود.


 مهم ترین و پرطرفدارترین انواع روش های آینه کاری در زیر شرح داده شده اند:

روش آینه کاری سنتی

در قدیم گچبری و بسیاری دیگر از هنرهای دستی همراه با آینه کاری برای تزئین منازل استفاده می شد، که معمولا آینه کاری با شیشه های رنگی جلوه ویژه ای به طرح می بخشید. به طور معمول دراین روش از آینه کاری طرح های سنتی اسلیمی یا نقش های برگ و گل یا طرح گره استفاده می شود، طرح های متداول دیگر در آینه کاری سنتی عبارتند از: ترنج، شمسه و لچکی. آینه کاری سنتی با آینه های بسیار نازک انجام می شود که برش آینه ها و شیشه ها به اشکال هندسی کوچک و رنگی توسط دست و در محل انجام شده که دلیلی برای هزینه نسبتا بالاتر آن می باشد.


روش آینه کاری مدرن

آینه کاری مدرن یا دکوراتیو همانند آینه کاری سنتی در اندازه های کوچک به جای تابلو، یا در اندازه ای بزرگ که دیواری را بپوشاند، انجام می شود که ظاهر لوکسی به خانه می دهد و ارزش معماری آن را بالا می برد. تفاوت آینه کاری مدرن با طرح های سنتی در اندازه قطعات آینه می باشد که معمولا بزرگتر از مدل های سنتی می باشند؛ همچنین ترکیب رنگی طرح های مدرن یکسان بوده و از رنگ های بسیار روشن تشکیل می شوند.


روش آینه کاری جورچین

همانطور که از اسم این روش آینه کاری پیداست، این آینه کاری به صورتی انجام می شود که قطعه های مختلف آینه مانند تکه های جورچین در کنار هم قرار می گیرند و یک طرح بزرگتر را ایجاد می کنند. آینه کاری جورچین در اندازه های مختلف و اشکال هندسی مربع، دایره، مستطیل و لوزی موجود هستند که در تمام قسمت های خانه قابل استفاده می باشند و طرح مدرنی به خانه می دهند.


روش آینه کاری مدل پازلی

آینه های پازلی به ترکیب اشکال مختلف آینه گفته می شود که علاوه بر منازل در بسیاری از هتل ها و ادارات نیز کاربرد دارند. آینه کاری پازلی مشابه آینه کاری جورچین بوده با این تفاوت که در مدل پازلی قطعات جداگانه آینه در یک الگوی از قبل طراحی شده ماننده پازل قرار می گیرند.


آینه کاری مدل لوزی

مدل لوزی در آینه کاری جلوه خاصی ایجاد کرده و با توجه به اندازه بزرگ و بازتابی که از نور و تصاویر اطراف می دهد مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. آینه کاری لوزی به دلیل هماهنگی با هر دکوراسیونی در قسمت های مختلف مانند آینه کاری سقف، دیوارها، ستون و قسمت های بزرگ منازل استفاده می شود.


آینه کاری


آینه کاری ونیزی

آینه کاری ونیزی در واقع به معنای کار زیاد و با جزئیات بر روی آینه های دکوراتیو می باشد که معمولاً با دست ساخته می شوند. آینه ونیزی نوعی روش آینه کاری هنری با تکنیک های هنری بسیاری ظریفی است که بسیار زمانبر بوده و به دلیل جزئیات ظریف در مراحل تولید و اجرای کار با دست، قیمت بالاتری در بین سایر انواع روش های آینه کاری خواهد داشت. قاب آینه در این نوع از آینه های دکوراتیو دارای ظرافت بسیاری بوده و طرح های گوناگونی را می توان در آن ها خلق نمود.


از دیگر روش های آینه کاری که در ایران طرفداران بسیاری دارد می توان به آینه کاری حجمی، گل و بوته، کلاسیک و آنتیک اشاره کرد. انواع این مدل ها با روش و نوع خاصی از آینه و در محل های مختلفی نصب می شوند که می توانند بر اساس سلیقه افراد رنگی یا ساده باشند. البته اندازه خانه (یا هر محلی که برای نصب در نظر گرفته شده)، جنس سطح دیوار یا ستون، دکوراسیون و میزان دریافت نور طبیعی از مهمترین عوامل موثر بر مدل و روش آینه کاری هستند.


بهترین فضاها برای انجام آینه کاری

از آینه کاری برای بسیاری از فضاهای داخلی یا خارجی خانه و یا اداری می توان استفاده نمود. در منازل از آینه کاری می توان در سال های پذیرایی، ورودی، راهروها، آشپزخانه، سرویس های بهداشتی و... استفاده نمود. در فضاهای شلوغی مانند آشپزخانه آینه کاری بهتر است در ابعاد کوچکتر انجام گیرد تا به دلیل رفلکس و انعکاس نور مشکلی ایجاد نشود.

همچنین در قسمت هایی از محیط مانند پشت تلویزیون یا کنار شومینه، کنار میز ناهارخوری و... می توان از آینه کاری برای خلق دکوراسیون استفاده نمود. در اتاق خواب ها هم بر اساس نیاز می توان از آینه کاری استفاده نمود تا محیط از سادگی خارج شود. استفاده از آینه کاری به عنوان نوعی پارتیشن شیشه ای در فضای اداری برای جدا سازی بخش ها از یکدیگر یکی از راه های انجام آن در محیط های اداری است تا به جز زیباسازی، از نظر عملکرد و کارایی نقش مهمی را ایفا نماید.


مراحل نصب آینه کاری

با توجه به شکنندگی آینه و حساس بودن آن به ضربه ، مراحل تولید و حمل و نصب آینه می بایست با دقت بسیار بالایی انجام گیرد. شرکت شیشه ترنج یکی از بهترین شرکت های تولید شیشه و آینه، تمامی مراحل تولید تا نصب انواع آینه کاری ها از آینه کاری سرویس بهداشتی تا آینه دکوراتیو را با بالاترین کیفیت برای مشتریان گرامی انجام خواهد داد. همانطور که گفته شد بر اساس مدل مورد نیاز طرح مشتری آینه ها در کارخانه تولید می گردد و آماده حمل خواهند شد، سپس نصاب آینه بر اساس طرحی که از پیش طراحی گردیده است می تواند با استفاده از متریال های مختلف اقدام به نصب آینه بر روی دیوار نماید. آینه کاری را می توان بر روی سطوح مختلف مانند گچ، سیمان، دیوار رنگ روغنی، کاغذ دیواری، دیوار فلزی، سنگی، چوبی و... انجام داد.

مهم ترین بخش پس از چیدمان و دقت در نصب، چسباندن و استحکام آینه پس از آن می باشد؛ چنانچه آینه به صورت غیر اصولی به فضای مورد نظر متصل گردد، پس از مدتی امکان جدا شدن آن از دیوار می باشد که خسارات جبران ناپذیری را ممکن است با خود به همراه داشته باشد. چنانچه اتصال آینه که با استفاده از چسب آینه یا سریش و... انجام می شود به درستی انجام گیرد، دوام و استحکام طولانی مدتی خواهد داشت.


نصب آینه کاری


برای آینه کاری نیاز به تکه های آینه، چسب مخصوص، گچ نرم، انواع خط کش و قلم، الماس آینه و کاردک می باشد. برای اجرای آینه کاری پیش از نصب محل مورد نظر علامت خورده و آماده می شود. با توجه به امکان چند تیکه بودن آینه کاری، هریک از قطعات بر اساس موقعیت قرار گیری بر روی دیوار علامت گذاری می شوند تا نتیجه نهایی همانند انتظارات باشد. در ابتدا طرح مورد نظر سوزنی شده و پس از قرارگیری بر روی کار گرده زنی می شود و قطعات آینه به صورت تک تک با چسب، گچ و سریش از پایین کار بر روی قطعه (پایه کار یا دیوار) در محل علامت گذاری شده چسبانده می شوند. در قسمت هایی که دارای نقش های برجسته یا فرورفته باشد، پایه توسط گچ بری آماده شده و سپس قطعات آینه به وسیله خمیر بر روی آن قرار داده شده و با فشار دست فرورفتگی آن ایجاد می شود. پس از اتمام انجام نصب تمامی قطعات آینه کاری درزگیری های هر قطعه و تمیز کاری لبه ها صورت می گیرد. در این مرحله چسب مقاومت خود را افزوده و قطعات بر روی دیوار محکم خواهند شد، همچنین چنانچه نیاز به اصلاح و یا تمیز کاری باشد پیش از خشک شدن کامل چسب این کار ها انجام خواهد شد.

در آینه کاری سبک قدیم مراحل آماده سازی در محل مورد نصب، انجام می شد؛ اما در روش های آینه کاری جدید طرح های آماده ای وجود دارند که میتوانید خرید و در محل مورد نظرتان نصب کنید. برای برخی طرح های بسیار بزرگ و چند تکه یا آینه کاری سقف بهتر است از یک فرد متخصص کمک بگیرید، در غیر اینصورت می توانید خودتان آینه کاری آماده را نصب کنید.


برخی از مهمترین مزایای آینه کاری

آینه ها از مهمترین عناصر زیبایی بخشی به منازل هستند که در کنار جنبه ظاهری کاربرد فراوانی نیز دارند؛ علاوه بر استفاده از آینه ها برای دیدن خود، مهمترین مزایا و کاربردهای آینه کاری عبارتند از:

•    با توجه به این که آینه تصویر را بازتاب می دهد سبب خواهد شد فضای مورد نظر بزرگتر از حالت واقعی خود جلوه دهد، عمق فضا با انجام آینه کاری بیشتر می شود.

•    روشن تر کردن محیط با توجه به اینکه آینه نور را بازتاب خواهد داد.

•    به جهت طراحی انواع و اقسام دکورها با استفاده از آینه دکوراتیو، می توان به فضا روح بخشید و همچنین با استفاده از آینه مدرن، دکوراسیون داخلی خانه را دگرگون ساخت. استفاده از روش های دیگر مانند آینه ونیزی می تواند بخشی از یک اثر هنری با تزیینات فوق العاده را به بیننده القا نماید.


آینه کاری ونیزی


مراحل اجرای آینه کاری توسط شرکت شیشه ترنج

برای اجرای آینه کاری می بایست همانند سایر کارها پیش از اقدام به نصب نکات و جزییاتی در نظر گرفته شود تا در حین انجام کار مشکلی برای نصب آینه به وجود نیاید. اجرای آینه کاری در شرکت شیشه ترنج بر اساس مراحل زیر انجام می شود:

1.    محل قرارگیری آینه مشخص می شود.

در مرحله اول مشاوران شرکت به صورت حضوری از محل اجرای آینه کاری دیوار بازدید و دیوار مناسب بر اساس نکات نصب آینه و بر اساس محل مد نظر مشتری بازدید و محل مناسب را انتخاب می نمایند.

2.    انتخاب سبک و مدل های آینه کاری

بر اساس نیاز مشتری و همچنین در نظر گرفتن کاربری محیط انواع مختلفی از آینه کاری از نظر مدل، ابعاد، رنگ و... توسط شرکت به مشتری ارائه می گردد که با مشورت در این زمینه بهترین و مناسب ترین آینه کاری برای محل مورد نظر انتخاب می گردد.

3.    بسته شدن قرارداد

در این مرحله کارفرما و مشتری بر اساس صحبت هایی که در زمینه اجرای آینه کاری انجام گرفته است قراردادی را به امضا می رسانند و توافق ما بین شرکت و مشتری از نظر طرح و همچنین مبلغ حاصل خواهد شد.

4.    بررسی جزییات و یا تغییرات آینه کاری بر اساس دکوراسیون محیط

پس از انتخاب مدل مورد نظر می توان بر اساس عوامل محیطی و یا نظر مشتری جزییاتی را در اجرای آینه کاری تغییر داد تا نتیجه نهایی همان چیزی باشد که نظر مشتری است، مشتری در این مرحله (پیش از شروع فرایند تولید آینه) می تواند تغییراتی را در آینه کاری مورد نظر خود انجام دهد.

5.    ساخت و تولید آینه در شرکت

بر اساس ابعاد و مدل و جزییاتی که طی توافق صورت گرفته است آینه مورد نظر توسط کامپیوتر (طراحی مدل با نرم افزار) طراحی و با دستگاه سی ان سی برش داده شده و آماده حمل و نصب می شود.

6.    حمل و نصب آینه کاری

در مرحله پایانی آینه آماده ارسال می باشد، مرحله حمل و نصب آینه کاری به دلیل ظرافت و شکنندگی آنها می بایست با دقت توسط کارفرما انجام گیرد تا محصول مورد نظر با سلامت کامل حمل و نصب گردد.


نکات مهم درباره استفاده از چسب در آینه کاری

چسب آینه یکی از مهم ترین مواردی است که برای اجرای آینه کاری می بایست به آن دقت شود. اولین نکته جنس مرغوب چسب می باشد، حتما باید از برند های نام آشنا و مطمئن استفاده نمود و علاوه بر این تاریخ انقضای چسب نیز می بایست اعتبار داشته باشد.

برای انجام آینه کاری دیوار در مرحله نصب، می بایست از مقدار مناسبی چسب آینه کاری استفاده نمود تا استفاده کم و زیاد آن سبب مشکل نشود؛ استفاده زیاد از چسب سبب خارج شدن مقدار زیادی چسب از لبه های آینه می شود و استفاده کم از آن می تواند مقاومت پایینی در اتصال آینه کاری ایجاد نماید. مدت زمان خشک شدن چسب آینه کاری در حدود 24 ساعت می باشد و با گذشت این مدت زمان چسب به بالاترین میزان چسبندگی و خشک شدن خواهد رسید.


برای دریافت مشاوره در خصوص انتخاب گزینه مناسب از بین انواع روش های آینه کاری بهتر است با کارشناسان متخصص در مجموعه شیشه ترنج تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. همچنین اگر قصد انجام آینه کاری در منزل یا محیط کار خود را دارید می توانید با ارتباط با شرکت شیشه ترنج از قیمت دقیق و نحوه سفارش و نصب این محصول مطلع شوید.

آینه های جورچین یا پازلی مدرن

Toranj Glass

آینه های جورچین یا پازلی مدرن

فرمت مورد استفاده از آینه ها در زمان های قدیم به صورت یک شکل ساده و فقط برای دیدن خود در آن استفاده می شد، اما امروزه تولید آینه به دلیل کاربردهای مختلفی انجام شده و به جهت دکوراسیون محیط مورد استفاده قرار می گیرد. از انواع مدل های آینه کاری مدرن و آینه دکوراتیو که برای دکوراسیون محیط امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به آینه ونیزی ، آینه جورچین یا آینه پازلی و دیگر مدل ها اشاره کرد.

آینه کاری سنتی

Toranj Glass

آینه کاری سنتی

با شنیدن اسم آینه کاری سنتی احتمالاً شما هم به یاد آینه های رنگی و اشکال هندسی در سبک کلاسیک و سنتی درهای منازل قدیمی یا دیوارهای کاخ ها خواهید افتاد، این برداشت ها درست است اما در آینه کاری سنتی امروزی کمی تفاوت و مدرنیته برای سازگاری با خانه های جدید تلفیق شده است.

آینه های سرویس بهداشتی(روشویی)

Toranj Glass

آینه های سرویس بهداشتی(روشویی)

ساخت آینه برای اولین بار در 50 قرن پیش انجام شد اما در قرن دوازده میلادی برای تولید آن به جای فلزات از شیشه بهره گرفته شد که همان آینه های امروزی می باشد.در گذشته برای تولید آینه از موادی همچون سرب استفاده می شد که این ماده بدلیل سمی بودن امروزه جای خود را به قلع داده است. شهر ونیز تولید کننده اولین آینه ها با استفاده از قلع می باشد که مدل های متنوع آن امروزه با نام آینه ونیزی شناخته می شود. از آن زمان تا امروز با توجه به کاربرد فراوان آینه کاری در دکوراسیون ، مدل های گوناگون با کاربرد های متنوع از این محصول ساخته می شود.

آینه ونیزی

Toranj Glass

آینه ونیزی

Toranj Glass

آینه ونیزی

یکی از انواع روش های آینه کاری که در بسیاری از فضا ها امروزه مورد استفاده قرار گرفته و دارای طرفداران بسیاری می باشد ، آینه ونیزی می باشد. شرکت ترنج آذین به عنوان یکی از برترین تولید کننده آینه و شیشه دکوراتیو قادر به تولید آینه ونیزی با بهترین کیفیت می باشد. در این قسمت شما را با این آینه بیشتر آشنا خواهیم نمود.

آینه های باشگاه ورزشی

Toranj Glass

آینه های باشگاه ورزشی

آینه های باشگاه های ورزشی نه تنها جذابیت زیبایی شناختی را افزایش می دهند و مشتریان بیشتری را جذب می کنند، بلکه جلسات تمرین را با ارائه نمای کامل بدن بهبود می بخشند. به همین دلیل امروزه در باشگاه های ورزشی وجود آینه بدون شک یکی از متریال مهم و کاربردی است که شرکت ترنج شیشه با اتکا به تکنولوژی روز در مراحل تولید آینه و تیم اجرای قوی می تواند فضای باشگاه ها را با استفاده از آینه به فضایی مدرن و شیک تبدیل کند.