پنل های شیشه ای به عنوان کفپوش از جمله ویژگی های طراحی هستند که توجه بسیاری از افراد را به خود جلب می کنند، این یک گزینه بسیار مدرن است که برای یک خانه لوکس، یک فضای کاری حرفه ای یا ساختمان های تجاری مناسب می باشد. در سال های اخیر، کفپوش شیشه ای به طور فزاینده ای در بین طراحان دکوراسیون داخلی مطرح، معماران، مدیران پروژه ها و صاحبان املاک محبوب شده است. شیشه یک کفپوش زیبا، نوآورانه و مدرن در ساختمان های مسکونی و تجاری ایجاد می کند، با این حال از آنجایی که یک کفپوش شیشه ای در داخل خانه یا در مکان های تجاری ممکن است در ارتفاع قرار داشته باشد، ضروری است بدانید که آیا کفپوش های شیشه ای امن هستند یا خیر.


کفپوش شیشه ای چیست؟

کفپوش شیشه ای شکلی از کفپوش است که به جای چوب، فلز، کاشی یا مواد دیگر، از انواع شیشه ساخته شده است. این کار از تماس هر نوع رطوبت با کف زیرین و پانل های کفپوش جلوگیری می کند و به طور موثر در برابر ترک ها مقاومت دارد. شیشه همچنین به عنوان یک مانع برای محافظت از کف زیرین از آسیب دیدن هنگام جابجایی مبلمان استفاده می شود. کفپوش شیشه ای به شدت لوکس، مدرن و پیچیده است و یک انتخاب محبوب برای کسانیست که خانه خود را بازسازی می کنند و می خواهند آن را از بقیه متمایز کنند. نگهداری کفپوش شیشه ای آسان است و اگر حیوان خانگی آن را خراش دهد یا یک خوراکی یا نوشیدنی روی آن بریزد، خراب نمی شود. این نوع کفپوش ها در رنگ ها و طرح های متنوعی تولید می شوند و می توانند به دلخواه خریداران در طرح های دلخواه سفارشی شوند، همچنین به دلیل سبک ساده و مینیمال شیشه، امکان ترکیب آن با هر نوع دکوراسیونی وجود دارد.


کفپوش شیشه ای چگونه تولید می شود؟

کفپوش های شیشه ای معمولاً از شیشه های ایمنی بسیار مقاوم ساخته می شوند، این نوع شیشه ها فوق العاده قوی و بادوام هستند، مقاومت بالایی در برابر ضربه و همچنین گرما دارند و آن را فوق العاده ایمن می کنند. متداول ترین شیشه های ایمنی مورد استفاده برای کفپوش های شیشه ای، شیشه سکوریت و شیشه لمینت هستند که در عین حال ویژگی ضد لغزش به آنها اضافه می شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ حادثه ای رخ نخواهد داد.

شیشه سکوریت یا شیشه سخت شده استحکام خود را از فرآیند تولید به دست می آورد، جایی که در معرض گرمای شدید و خنک سازی سریع قرار می گیرد که یک لایه بیرونی فوق العاده انعطاف پذیر ایجاد می کند. شیشه های سکوریت تقریباً پنج برابر قوی تر از شیشه های استاندارد هستند و برای شکستن آن باید با نیروی زیادی وارد شود؛ همچنین اگر شکسته شود، شیشه سفت شده به جای تکه های تیز شیشه، به قطعات کوچک و صاف تبدیل می شود که خطر آسیب را محدود می کند. هنگامی که در کفپوش های شیشه ای ایمنی اولویت اصلی باشد، شیشه های سکوریت اغلب لمینت می شوند، به این معنی که دو صفحه شیشه توسط یک لایه قوی از پلاستیک PVB در کنار هم قرار می گیرند و آن را حتی قوی تر می کند.


کفپوش شیشه ای


کفپوش شیشه ای در کجا استفاده می شود؟

کفپوش شیشه ای را می توان برای طیف گسترده ای از پروژه ها استفاده کرد که معمولاً در ساختمان های تجاری مانند ادارات، رستوران ها و کافی شاپ ها استفاده می شود. اما از آنجایی که طراحان داخلی و صاحبان خانه به دنبال روش‌های جدیدی برای افزایش نور طبیعی در خانه خود هستند، شاهد استفاده از کفپوش شیشه ای به عنوان یکی از ویژگی های طراحی داخلی خانه ها نیز هستیم. می توان پله های شیشه ای را یکی از کاربردهای محبوب کفپوش شیشه ای در نظر گرفت، آنها را می توان در فضای داخلی یا خارجی ساختمان نصب کرد و به هر اندازه یا شکلی تولید کرد و جایگزینی هیجان انگیز برای طرح های راه پله سنتی هستند.

کف پوش شیشه ای نیز ممکن است در مواردی که نور اولویت است در نظر گرفته شوند، پانل های شیشه در کف اغلب در نزدیکی یک منبع نور مانند درهای ورودی یا پنجره های بزرگ قرار می گیرند تا با بازتاب نور طبیعی باعث ایجاد یک محیط روشن تر شود. در برخی موارد کفپوش شیشه ای ممکن است برای جلب توجه به یک ویژگی زیرزمینی استفاده شود، برای مثال، کف های شیشه ای اغلب در بناهای تاریخی یا موزه ها مورد استفاده قرار می گیرند، جایی که بازدیدکنندگان را قادر می سازد تا به زیرزمین و انبار موزه نگاه کنند.


مزایای استفاده از کفپوش شیشه ای

هیچ چیز نمی تواند درخشندگی زیبایی را که یک کفپوش شیشه ای به فضای داخلی اضافه می کند، کمرنگ کند، پنل های شیشه ای شفاف با افزایش نور طبیعی خورشید در فضای داخلی ، ظاهری فوق العاده شیک به فضا می بخشند. مهم ترین دلایلی که باعث می شود کفپوش شیشه ای انتخاب مناسبی برای خانه و محل کار شما باشد عبارتند از:

1.   افزایش نور در فضای داخلی با کفپوش شیشه ای

شیشه یک بازتاب دهنده عالی نور است، به همین دلیل است که برای استفاده در بخش های مختلف بهبود شرایط نوری فضاهای داخلی کوچک و تاریک مناسب است. نور طبیعی زیادی توسط کفپوش های شیشه ای وارد می شود، این امر نیاز به نور مصنوعی را در طول روز کاهش می دهد و اجازه می دهد نور خورشید به فضای اداری یا مسکونی نفوذ کند. فضای اداری با نور مناسب برای افراد جذاب تر و سازنده تر است و آنها می توانند وظایف خود را با شوق بیشتری به پایان برسانند. همچنین با انعکاس نورهای مصنوعی داخلی، تاثیر کفپوش شیشه ای دو چندان می شود؛ البته این کفپوش باید در نزدیکی منبع نور نصب شود تا از آن حداکثر استفاده را ببرید.

2.   زیبایی کفپوش های شیشه ای در دکوراسیون داخلی

نصب کفپوش شیشه ای در خانه یک راه عالی برای افزایش ترکیب ظرافت، سبک و زیبایی است؛ دفاتر اداری بسیاری دارای کف شیشه ای هستند زیرا به خوبی و به شکل حرفه ای و شیک با ساختمان و نوع هر کاری مطابقت دارد. رستوران ها و دیگر فضاهای تجاری نیز کفپوش شیشه ای را به دلیل حس فریبنده آن ترجیح می دهند.

به طور معمول کفپوشهای شیشه ای در ورودی ها و نزدیک پنجره ها و درب های شیشه ای تعبیه می شود تا مهمانان احساس کنند به مکانی لوکس و شیک دعوت شده اند. طراحان دکوراسیون داخلی، کفپوش های شیشه ای را به طوری طراحی میکنند که افراد از آنها عبور کرده و از یک فضا به فضای دیگری منتقل شوند مانند قسمت های نشیمن و لابی. سیستم های کفپوش شفاف هوای تازه را به هر ساختمان تجاری یا مسکونی القا کرده؛ آنها همچنین عظمت مدرن منحصر به فردی را به ساختار اضافه می کنند.


مزایای کفپوش شیشه ای


3.   بزرگتر نشان دادن فضا با کفپوش شیشه ای

کفپوش های شیشه ای یک خروجی اضافی برای جریان نور به معماری اضافه می کنند، این ویژگی کف های شیشه ای را می توان در مکان های کوچک و شلوغ برای به حداکثر رساندن فضای موجود هدایت کرد. شما می توانید به طور موثر احساس سختی و خشکی را از طریق کفپوش شفاف از بین ببرید؛ همچنین می توانید یک زیرزمین تاریک یا یک گوشه تاریک خانه را با استفاده از یک کف شیشه ای در آن روشن کنید. با استفاده از کفپوش شیشه ای چیدمان فضای منزل شما نیز گسترده به نظر می رسد زیرا کف شیشه ای روشنایی بهینه روز را تسهیل می کند و در عین حال حس بزرگ شدن را به آن می بخشد. روشی که این سازه های مینیمالیستی جذابیت بصری هر فضایی را تغییر می دهند، بازتاب نور طبیعی در زوایاییست که توهمی از یک منطقه بزرگ تر ایجاد می کند.

4.   دوام بالای کفپوش شیشه ای

مزایای کف شیشه ای فراتر از زیبایی است؛ این ترکیب کاملی از عملکرد و راحتیست. تمام تصورات غلط در مورد شکنندگی و آسیب پذیری کفپوش شیشه ای را از بین ببرید زیرا انتخابی محکم و بادوام است. می توان گفت مهمترین مزایای کفپوش های شیشه ای این است که بسیار بادوام هستند، در واقع، عملاً تخریب ناپذیرند زیرا هیچ راهی برای آسیب رساندن به خود شیشه وجود ندارد. همانطور که پیش تر گفتیم ماده ای که در ساخت کف شیشه ای استفاده می شود، شیشه سکوریت و شیشه لمینت می باشد که بسیار سخت و ضد خش است و وزن بالایی را تحمل می کند.

5.   کفپوش های شیشه ای با قابلیت سفارشی سازی

کفپوش های شیشه ای را می توان مطابق با نیازها و ترجیحات هر شخص طراحی کرد؛ معماران می توانند انتخاب کنند که کل سطح یک اتاق را به کفپوش شیشه ای تبدیل کنند یا به سادگی بخش کوچکی از کل فضا را با این گزینه برجسته کنند. شما می توانید از طرح ها، شکل ها و اندازه های مختلف برای ایجاد یک کفپوش شیشه ای شخصی سازی شده متناسب با سبک دکوراسیون و سلیقه شخصی خود انتخاب کنید. بسیاری از ساختمان های تجاری ممکن است شیشه های دکوراتیو رنگی را انتخاب کنند، در حالی که فضاهای اداری ممکن است به دنبال طرح های ساده و مینیمالیستی برای کف های شیشه ای خود باشند.

6.   کف پوش شیشه ای عایق

شیشه بهترین ماده برای انتقال گرما نیست، این بدان معناست که کف های شیشه ای می توانند با عمل به عنوان عایق، گرما یا سرما را در یک اتاق حفظ کنند. خواص عایق بودن کفپوش شیشه ای باعث صرفه جویی در هزینه می شود زیرا انرژی کمتری برای سرد یا گرم کردن اتاق مصرف می شود. همچنین کفپوش های شیشه ای مشکل نشتی نیز نخواهند داشت زیرا این نوع سازه ساختمانی ضد آب است.

7.   نگهداری و تمیز کردن آسان کفپوش شیشه ای

نگهداری و تعمیرات داخلی اجزای ساختمان، به خصوص کف کار ساده ای نیست و کفپوش شیشه ای باعث صرفه جویی در زمان و کاهش دردسرهای زیاد این بخش می شود. کف های شیشه ای ضد خش و مقاوم در برابر گرد و غبار هستند، بنابراین سایش و نیاز به تعمیر را به حداقل می رسانند. همچنین فرآیند تمیز کردن این نوع کفپوش ها خسته کننده نیست زیرا به راحتی گرد و غبار را به خود نمی گیرند، لکه نمی شوند یا کپک نمی زنند. تنها چیزی که برای تمیز کردن کفپوش شیشه ای نیاز دارید یک پارچه مرطوب تمیز و آغشته به محلولی از جوش شیرین و آب برای تمیزی لکه هاست و کف شیشه ای شما در یک لحظه شفاف می شود.


کف پوش شیشه ای


آیا کفپوش شیشه ای ایمن است؟

به طور دقیق و ساده پاسخ این سوال بله است. پانل های کف پوش شیشه ای برای راه رفتن روی آنها کاملا ایمن هستند؛ در واقع آنها به گونه ای طراحی شده اند که به اندازه یک پیاده رو از جنس چوب یا سازه بتنی ایمن و مطمئن باشند. بسیاری از مردم بر این باورند که کفپوش شیشه ای در مقایسه با کفپوش های چوبی به راحتی توسط عناصر آسیب می بیند و بنابراین کفپوش های شیشه ای را نباید در فضای باز استفاده کرد. اما این باور اشتباه است، کفپوش شیشه ای دوام بسیار زیادی را به خصوص در کاربردهای فضای باز ارائه می دهد و اغلب برای فضای بالکن طبقات بالا و حتی به عنوان سقف شیشه ای روی اتاق های زیرزمینی استفاده می شود تا اجازه دهد نور به داخل این فضاها وارد شود.

همه انواع کفپوش ها در مورد ظرفیت بار روی آنها از مقررات ساختمانی پیروی می کنند و کفپوش های شیشه ای مطمئناً از این قاعده مستثنی نیستند. اینکه کف شیشه ای چقدر باید محکم باشد تا حد زیادی به محل نصب آن و بارهایی که قرار است تحمل کند بستگی دارد. کف های شیشه ای که صرفاً به عنوان گذرگاه نصب می شوند، نسبت به کفپوش شیشه ای، تحت فشار کمتری قرار می گیرند، بنابراین هر پانل شیشه ای مخصوص کفپوش با توجه به کاربرد و محل قرارگیری از انواع شیشه های مختلف تولید می شوند.


ویژگی های کفپوش شیشه ای

وقتی صحبت از کفپوش شیشه ای و ایمنی به میان می آید، سه ملاحظه اصلی وجود دارد: ضد لغزش بودن شیشه، ضخامت شیشه و وجود افزونگی های اضافی.

•   استفاده از شیشه ضد لغزش در کفپوش شیشه ای

هنگام بکارگیری شیشه در کف، نورگیرهای قابل راه رفتن یا پله شیشه ای ، همیشه بهتر است از شیشه های ضد لغزش استفاده کنید؛ این کمک می کند تا مطمئن شوید که شیشه برای راه رفتن، حتی در شرایط مرطوب، ایمن است. راه های مختلفی برای دستیابی به سطح شیشه ای ضد لغزش وجود دارد، اما همه آنها هدف یکسانی دارند: ایجاد اصطکاک بیشتر برای جلوگیری از افتادن، زمین خوردن یا سر خوردن. همچنین برای این منظور روکش های شیشه ای شفاف مقاوم در برابر لغزش نیز وجود دارند که احتمال لغزش و سقوط در صورت بارندگی یا هر دلیل دیگری از این قبیل را از بین می برد.

•   ضخامت شیشه مورد استفاده در کفپوش

کفپوش های شیشه ای می توانند در ضخامت های مختلف ایمن باشند. این تا حد زیادی به درجه انحراف یا میزان خم شدن یک قطعه شیشه خاص در نقطه مرکزی خود هنگام اعمال نیرو بستگی دارد، سایر عوامل شامل سیستم پشتیبانی اطراف شیشه و عرضی است که پانل شیشه ای باید بپوشاند. ضخامت شیشه بر اساس قوانین بین المللی ساختمان و همچنین استانداردهای کفپوش شیشه ای تنظیم می شود، به طور معمول، انتظار می رود یک پانل برای کف شیشه ای 3.5 سانتی متر ضخامت داشته باشد. اگر سطح شیشه ای می خواهید که بتواند بارهای سنگین را تحمل کند، شیشه های ایمنی با ضخامت زیاد مورد نیاز است، معمولا از پانل های شیشه ای ضخیم تر برای کفپوش های شفاف برای فضاهای باز، اداری و تجاری استفاده می شود.

•   افزونگی شکست در کفپوش های شیشه ای

یکی از بزرگترین ملاحظات ایمنی در مورد ساختمان با کف شیشه ای این است که آیا شیشه دارای افزونگی شکست مناسب در طراحی است یا خیر. زمانی که کفپوش شیشه ای به درستی طراحی و تولید شود، احتمال شکست آن بسیار کم است، اما در هر صورت این امکان وجود دارد، برای جلوگیری از افتادن تکه های شیشه و کاهش آسیب جانی باید شیشه چندلایه یا لمینت شده باشد. در صورت استفاده از شیشه لمینت در کفپوش اگر بخش یا لایه ای از کفپوش شیشه ای شکسته شود، لایه های دیگر با خیال راحت سازه را نگه میدارند.

تتت

کف شیشه ای


چه چیزی باعث استحکام کف شیشه ای می شود؟

عوامل متعددی در استحکام کفپوش شیشه ای نقش دارند، اما در درجه اول ایمنی به نوع شیشه استفاده شده و میزان پشتیبانی از شیشه برمی گردد. کف های شیشه ای تقریباً همیشه به شکلی از شیشه لمینت ساخته می شوند، اغلب این شیشه های لمینت را یا شیشه مقاوم حرارتی یا شیشه های سکوریت تشکیل می دهند. شیشه مقاوم شده با حرارت تقریباً دو برابر قوی تر از شیشه آنیل شده است، در حالی که شیشه سکوریت می تواند تا پنج برابر قوی تر باشد. با این حال تنش های کششی در شیشه سکوریت به این معنیست که می تواند در برابر ضربه های تیز کوتاه، به ویژه در اطراف لبه ها آسیب پذیر باشد و هنگامی که این شیشه می شکند، به طور کامل خرد شود. شیشه لمینت با چسباندن دو یا چند لایه شیشه تقویت شده به دو طرف یک لایه لمینت داخلی ساخته می شود، بنابراین حتی اگر یکی از شیشه ها بشکند، شیشه در جای خود باقی می ماند.

ضخامت شیشه مورد نیاز برای یک کف شیشه ای به میزان تکیه گاه ارائه شده توسط سازه و عرضی که شیشه باید بپوشاند بستگی دارد. ضخامت های مورد نیاز با افزایش دهانه شیشه به شدت افزایش می یابد، بنابراین برای مناطق بزرگتر، کف های شیشه ای معمولاً به عنوان چند پانل به جای یک واحد عرضه می شوند، این باعث می شود وزن (و هزینه) کفپوش شیشه ای پایین بیاید. هر پانل معمولاً از سه لایه شیشه لمینت سکوریت 30 میلی متری ساخته می شود و از آنجایی که این لایه ها به روشی خاص به یکدیگر متصل می شوند، مانعی را ایجاد میکنند که نفوذ یا شکستن آن تقریبا غیر ممکن است.


حفظ حریم شخصی در کنار امنیت با کفپوش شیشه ای

یکی از شایع ترین باورهای غلطی که از مشتریان متقاضی خرید کفپوش شیشه ای می شنویم این است که شیشه نمی تواند حریم خصوصی آنها را در فضاهای پایینی فراهم کند. اما اکثر انواع شیشه های ایمنی که در این نوع کاربردها استفاده می شوند با شیشه های حکاکی شده، یک فیلم خصوصی یا یک لایه مات طراحی شده اند که حریم خصوصی را فراهم میکند و در عین حال اجازه عبور نور را میدهد. همچنین هنگام انتخاب یک کفپوش شیشه ای برای فضای خانه یا شرکت، چندین انتخاب وجود دارد؛ شما می توانید از بین طیف وسیعی از رنگ ها و طرح های شیشه های دکوراتیو و ایمنی یکی را انتخاب کنید که به راحتی با بقیه فضای خانه یا شرکت شما ترکیب شود. بسیاری از مردم برای تغییر دکوراسیون و افزودن جذابیت طراحی به فضا، کفپوش های شیشه ای رنگی یا طرح دار را برای قسمت های مختلفی در سراسر خانه انتخاب می کنند.