وقتی صحبت از ایجاد یک فضای زیبا به میان می آید، گنجاندن شیشه در طراحی شما بدون شک یکی از خیره کننده ترین راه های بصری برای دستیابی به ظاهری چشمگیر است. سازه های شیشه ای، بهترین معماران جهان را مجذوب ساختن ساختمانهای نمادینی مانند موزه لوور در پاریس، مرکز ملی هنرهای نمایشی در پکن و Gherkin در لندن و بسیاری دیگر کرده اند؛ البته به مرور زمان سازه های شیشه ای به دلیل جذابیت خود به ساختمان های مسکونی نیز راه پیدا کرده اند. با پیشرفت فن آوری های ساختمانی، نمای شیشه ای به یک انتخاب محبوب برای انواع ساختمان ها تبدیل شده اند. نمای شیشه ای فضای داخلی را پر از نور طبیعی می کند، مناظر بی نظیری را ارائه می دهد و حتی می تواند سلامت و رفاه کلی ساکنان را بهبود بخشد.
با این حال، یک تصور غلط رایج وجود دارد که اگر نمای ساختمان ها از شیشه ساخته شده باشد، به اندازه دیوارهای آجری یا دیگر اشکال مصالح ساختمانی سنتی ایمن نخواهد بود. سوالی که مطرح می شود این است که آیا استفاده از شیشه در بخش های بیرونی خانه ایده خوبیست؟ و اینکه آیا نمای شیشه ای مقاومند؟
نمای شیشه ای
استفاده از نمای شیشه ای در ساختمان ها، به خصوص در ساختمان های تجاری بسیار بیشتر از قبل شده و طراحان و معماران زیادی قصد طراحی این نوع نما را برای خانه ها، شرکت ها و مراکز تجاری دارند. اگر می خواهید از نمای شیشه ای در ساختمان خود استفاده کنید، مقرراتی وجود دارند که باید آنها را رعایت کنید؛ همچنین باید آن را با شرایط آب و هوایی سازگار کنید. نمای شیشه ای معمولاً جدا از ساختمان اجرا می شوند در نتیجه بار اصلی ساختمان روی آنها نیست، به همین دلیل به سازه های خود ایستا نیز شناخته می شوند. مفهوم نما یا دیوار شیشه ای بزرگ، دیدی از تجمل و ظرافت ایجاد می کند، به خصوص اگر نمای شیشه ای بدون قاب باشد که می تواند دید وسیع تری را ارائه دهد. نمای شیشه ای فریم لس با کمترین جزئیات (بدون چارچوب)، دنیای طبیعی را به خانه دعوت می کنند و در عین حال امنیت و راحتی مورد نیاز را فراهم می کنند.
علاوه بر ارزش زیبایی شناختی، نمای شیشه ای همچنین می توانند مزایای سلامتی شگفت انگیزی را نیز ارائه دهند. بر اساس تحقیقی که در دانشگاه آکسفورد ثابت شده که نور طبیعی با افزایش بهره وری و کاهش استرس، احساس بهتری در افراد ایجاد می کند. با توجه به زندگی مدرن بسیاری از افراد که در داخل خانه سپری می شود، دریافت نور خورشید و ویتامین D که برای سالم ماندن به آن نیاز داریم می تواند چالش برانگیز باشد؛ به این ترتیب، یک نمای شیشه ای افزودنی فوق العاده به یک ساختمان است تا بدون نیاز به ترک خانه، مزایای نور طبیعی را دریافت کنید.
آیا نمای شیشه ای مقاوم است؟
مهم نیست که طراحی نمای ساختمان چقدر زیبا به نظر می رسد، ایمنی و امنیت باید همیشه اولویت شماره یک باشد، اینها عواملی هستند که هرگز نباید بخاطر زیبایی شناسی به خطر بیفتند. با این حال، در حالی که هنر چسباندن پانل های شیشه ای به یکدیگر تنها با استفاده از سیلیکون ممکن است نصب های بی انتها و خیره کننده ایجاد کند، طبیعتاً به این سؤال نیز ایجاد می شود که آیا این نمای شیشه ای واقعاً مقاوم و ایمن هستند یا خیر؟
پاسخ این سوال مثبت است، زیرا فناوری مدرن به حدی تکامل یافته که صنعت شیشه اکنون قادر به استفاده از تکنیک های طراحی نوآورانه است تا اطمینان حاصل شود که محصولات طیف گسترده ای از گزینه های امنیتی را ارائه می دهند. از لمینت گرفته تا فرآیند حرارتی، نمای شیشه ای را می توان با خیال راحت برای انواع مختلف کاربرد، از مسکونی تا تجاری طراحی کرد. به ویژه در چند دهه اخیر، شیشه های سخت شده یا سکوریت به طور فزاینده ای در ویژگی های بدون قاب مانند راه پله ها، درها، کف و سقف های شیشه ای استفاده شده است؛ همچنین لمینت شیشه سطح دیگری از ایمنی را در ساخت سازه های شیشه ای ایجاد کرده است.
سطوح مختلفی از امنیت برای نمای شیشه ای در دسترس هستند، از تقویت کننده های ساده مانند لمینت گرفته تا اقدامات امنیتی کامل از جمله شیشه های ضد انفجار، فناوری ضد سرقت، شیشه های مقاوم در برابر آتش، نشکن و ضد گلوله. فناوری شیشه به این معنیست که محصولات ایمنی و امنیتی در واقع می توانند مزایای عملکرد پیشرفته مختلفی را برای نمای شیشه ای شامل شوند، از جمله حفاظت پیشرفته در برابر آلودگی صوتی، کنترل خورشیدی، شیشه های خود تمیز شونده و خواص ضد تعریق. همچنین ممکن است شما را شگفت زده کند که یک دیوار شیشه ای می تواند کارآمدترین راه برای مهار تمام نور خورشید باشد، شیشه عایق نه تنها یک عنصر زیبایی شناسی به ساختمان اضافه می کند، بلکه بسیار کاربردی نیز هست و می تواند به کاهش اتلاف گرما کمک کند و اطمینان حاصل کند که یک فضا در دمای ثابت باقی می ماند.
نمای شیشه ای ایمنی چگونه مقاومت بالایی دارند؟
نقش شیشه ایمنی محافظت از سرنشین در برابر هر گونه آسیبی که ممکن است به دلیل ضربه یا شکستگی شیشه رخ دهد، می باشد؛ همچنین فضای داخلی و افراد را از آسیب های دیگری مانند آتش سوزی محافظت می کند. دو نوع متداول شیشه ایمنی (همانطور که در بالا ذکر شد) شیشه سکوریت و شیشه لمینت هستند.
در فرآیند تولید شیشه سکوریت، شیشه تا دمای 600 درجه سانتیگراد گرم شده و سپس به سرعت تا حدود 15 درجه سانتیگراد خنک می شود. همانطور که شیشه از بیرون خنک می شود، قسمت بیرونی شیشه فشرده می شود، در حالی که قسمت داخلی ورق شیشه به حالت کشش در می آید (در اثر فشردگی وجه های بیرونی شیشه از هم جدا می شوند). ضربات سطحی فشرده بالا به شیشه سکوریت، مقاومت و استحکام بیشتری می دهد، که معمولاً چهار یا پنج برابر قوی تر از شیشه های معمولی است. در فرآیند تولید شیشه لمینت نیز چندین ورق شیشه با یک لایه چسب نازک بین آنها در فشار قرار میگیرند و با استفاده از گرما و فشار به یکدیگر متصل می شوند. برای کاربردهای پرخطر که نیاز به امنیت جامع تری دارند، ورقه های ضخیم تر با لایه های بیشتر، مقاومت بیشتری در برابر نفوذ (مانند گلوله یا انفجار) ایجاد می کنند.