در سال های اخیر تقاضا برای شیشه هایی با امنیت بالا برای ایمن نگه داشتن خانه ها و ساختمان های تجاری افزایش یافته است. در حالی که درها و پنجره های بزرگ برای ساختمان های تجاری ضروری و از نظر زیبایی شناسی در ساختمان های مسکونی ارزشمند هستند؛ یکی از مهمترین نگرانی ها برای مالکان ساختمان های تجاری و مسکونی ورود اجباری است، سارق ها اغلب این قسمت ها را هدف قرار می دهند. به همین دلیل شرکتهای تولید شیشه محصولات شیشه ای با کیفیت بهتر و ایمنی بالا تولید می کنند تا نیازهای مالکان و صاحبان ساختمان ها را برآورده کنند. شیشه لمینت و شیشه سکوریت دو محصول رایج در بین مصالح ساختمان ها هستند که برای جلوگیری از ورود اجباری استفاده می شوند؛ افرادی که نیاز به این نوع شیشه ها در ساختمان سازی دارند باید قبل از انتخاب بهترین نوع شیشه، تفاوت های بین شیشه لمینت و شیشه سکوریت را درک کندد.
کدام بهتر است؟ شیشه لمینت یا شیشه سکوریت
شیشه های لمینت و سکوریت با وجود شباهت هایی، در تعدادی ویژگی متفاوت هستند، این ویژگی های متمایز بر انتخاب آنها برای نصب بر روی بخش های مختلف مانند درب و پنجره، کف، پارتیشن یا سقف شیشه ای تأثیر می گذارد. برخی از ویژگیهای اصلی که باید برای تمایز این دو مورد توجه قرار گیرد عبارتند از آرایش، استحکام، هزینه و هدف مورد نظر برای نصب شیشه؛ در ادامه تفاوت های اصلی بین شیشه لمینت و شیشه سکوریت ارائه شده است.
1. فرآیند تولید
هنگام بحث در مورد شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت، فرآیند تولید این دو نوع را از هم جدا می کند. شیشه لمینت از چسباندن یک یا دو لایه شیشه با یک لایه رزین، معمولاً از جنس پلی وینیل بوتیرال (PVB) ساخته می شود، PVB لایه ای است که حتی زمانی که شیشه می شکند یا تحت تأثیر نیروی زیادی قرار میگیرد، لایه های شیشه را در کنار هم نگه می دارد. فرآیند تولید شیشه لمینت شامل چسباندن لایه های شیشه ای و لایه های میانی تحت حرارت و فشار است، این باعث تولید شیشه فشرده می شود که به جای شکستن در اثر ضربه زدن توسط مهاجمان و سارق ها در جای خود ثابت می ماند.
از سوی دیگر، شیشه سکوریت در فرآیند سخت کردن شیشه استاندارد تولید می شود تا شیشه قوی تری به دست آید؛ در واقع این فرآیند سخت شدن، آن را چندین برابر قوی تر از شیشه لمینت می کند. تولید شیشه سکوریت شامل فرآیندهای گرمایش، فشار بالا و عملیات شیمیایی است، این مراحل به شیشه تعادل بهتری از داخل می دهد، که باعث میشود در برابر نیرو مقاومت کند. شیشه سکوریت با وجود استحکام خود، در اثر برخورد نیروهای عظیم گلوله یا سلاح های دیگر می شکند.
2. استحکام
تفاوت دیگر بین شیشه های سکوریت در مقابل شیشه لمینت، استحکام آنها می باشد که ناشی از فرآیند تولید آنهاست. در حالی که هر دوی آنها در دسته شیشه های ایمنی قرار می گیرند، استحکام آنها متفاوت است و هر کدام روش منحصر به فردی برای جلوگیری از ورود اجباری یا محافظت دارند.
شیشه لمینت قوی شناخته می شود زیرا می تواند نیروی سنگ یا گلوله را بدون شکستن و افتادن از قاب پنجره یا هر محلی که در آن قرار دارد تحمل کند. استحکام شیشه لمینت را می توان به لایه های شیشه و لایه میانی نسبت داد، علاوه بر این فرآیند فشار و حرارت بر استحکام آن می افزاید و شیشه را تا 5 برابر قوی تر و 100 برابر سفت تر از شیشه های استاندارد می کند.
شیشه سکوریت به دلیل استحکام و مقاومت در برابر نیرو شناخته می شود، در طول فرآیند تولید، شیشه مراحل گرما، فشار و حتی عملیات شیمیایی را پشت سر می گذارد تا نسبت به شیشه معمولی سخت تر شود. در حالی که با توجه به مقاومت در برابر شکستگی، شیشه سکوریت قوی تر از شیشه لمینت در نظر گرفته می شود.
3. کاربردها
به دلیل تفاوت قدرت شیشه لمینت در مقابل شیشه سکوریت، کاربرد آنها اغلب متفاوت است؛ بسته به ترجیح کاربر، امکان داشتن پنجره هایی از جنس شیشه لمینت و شیشه سکوریت وجود دارد. صاحبان خانه ها، ادارات و ساختمان های تجاری که به دنبال امنیت برای ساختمان و اشیاء قیمتی خود هستند بهتر است شیشه های لمینت را در نظر بگیرند. پنجره ها و درهای شیشه ای لمینت به ویژه برای ساختمان های تجاری، جایی که نیاز به جلوگیری از ورود اجباری و محافظت از اشیاء قیمتی وجود دارد، ضروری هستند؛ لایه میانی در شیشه لمینت مانع قابل توجهی ایجاد می کند که نفوذ را برای سارقان و مهاجمان بسیار دشوارتر می کند.
از طرف دیگر، شیشه سکوریت برای کاربردهای شیشه ایمنی داخلی بهترین استفاده را دارد. بنابراین، صاحبان خانه می توانند از آن برای سیستم های مختلف پنجره و در، مانند درهای سرویس بهداشتی، وان و کابین دوش شیشه ای استفاده کنند. شیشه سکوریت همچنین برای آسمان خراش ها و ساختمان های تجاری با پنجره های بزرگ، هتل ها و اتاق های کنفرانس نیز مناسب است؛ به این ترتیب، نمای ساختمان و مناظر بیرونی به قوت خود باقی مانده و ساختمان از عواملی مانند طوفان محافظت می شوند.
4. هزینه
در زمان مقایسه شیشه های لمینت و شیشه سکوریت، هزینه این نوع شیشه ها نیز مطرح می شود. به دلیل پیچیدگی فرآیند تولید و مواد درگیر، شیشه لمینت گرانتر از شیشه سکوریت می باشد، فرآیند تولید شامل استفاده از مواد رزین و قطعات شیشه ای است. فرآیندهای عملیات حرارتی و فشار نیز هزینه بیشتری نسبت به شیشه های سکوریت شده و استاندارد دارد.
خرید شیشه سکوریت نیز پرهزینه است و قطعاً گرانتر از شیشه استاندارد، اما هزینه کمتری نسبت به شیشه لمینت دارد.
5. نما و تزئین شیشه ها
علاوه بر اهداف امنیتی، شیشه برای بسیاری از کاربردهای دیگر نیز استفاده می شود. در سال های اخیر شیشه ها به مواد متداول مورد استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان ها تبدیل شده است. عکاسی و تصاویر دیجیتال نیز به انتخاب های رایج برای ترکیب عناصر طراحی در شیشه های معماری تبدیل شده اند و شیشه های لمینت بهترین شیشه برای گنجاندن چنین عناصر طراحی شده اند. با توجه به وجود لایه میانی در شیشه های لمینت، طراحان می توانند از ابزارهایی برای گنجاندن تصاویر بصری روی شیشه استفاده کنند. به همین دلیل شیشه لمینت توسط برندهایی استفاده می شود که می خواهند تأثیری عالی در عموم ایجاد کنند.
به غیر از اهداف معماری و ایمنی، شیشه سکوریت در مقایسه با شیشه چند لایه کاربرد محدودی در طراحی دارد؛ از آنجایی که شیشه سکوریت صرفاً از شیشه ساخته شده، ترکیب عناصر دیجیتالی با آن، همانطور که در مورد شیشه های لمینت وجود دارد، ممکن نیست.